У Брюсселі пройшла масова акція проти війни в Україні

0
У Брюсселі пройшла масова акція проти війни в Україні
У Брюсселі в суботу, 25 лютого, відбулася масова акція протесту проти російського вторгнення в Україну, присвячена річниці початку війни, повідомляє кореспондент «Главкома». Організаторами ходи виступили українська громадська організація Promote Ukraine, що базується у бельгійській столиці, Союз українських жінок у Бельгії, а також бельгійський комітет Європейської мережі солідарності з Україною (RESU).

Про це пише Главком.

За різними оцінками, у демонстрації взяли участь від п’яти до семи тисяч людей. Попри дощ і град, що починався кілька разів, демонстранти пройшли близько трьох кілометрів до європейського кварталу Брюсселя, де розташовані штаб-квартири Єврокомісії, Євроради та Європарламенту.



На мітингу також виступила тимчасова повірена у справах України у Королівстві Бельгія Наталія Аношина.

Багато учасників ходи несли в руках українські прапори й транспаранти з написами: «Переможе Україна – переможе демократія», «Путін, гори в пеклі» та «Зупиніть Путіна, зупиніть війну». Демонстранти скандували гасла: «Україна понад усе», «Росія – терористична держава», «Україна має перемогти», «Зеленський – молодець, а Путіну – кінець», а також співали гімн України та українські народні пісні.



«Вторгнення вже коштувало життя десяткам тисяч українських громадян, - сказала засновниця Promote Ukraine Марта Барандій виданню The Brussels Times. – Щодня український народ стикається з жорстокістю та насильством. Мільйони громадян були змушені тікати за кордон, мільйони стали переміщеними особами. Цілі міста та села були перетворені на руїни внаслідок російських бомбардувань та авіаударів».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні