Генерал ЗСУ назвав 5 напрямків, де росія піде у наступ

0
Генерал ЗСУ назвав 5 напрямків, де росія піде у наступ
Російські військові продовжують наступальні дії на кількох напрямках. Хоч повноцінний наступ на усіх ділянках фронту вони провести не зможуть, однак мають можливість зосередитись на п'яти пріоритетних

Про це розповів генерал армії у відставці та екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, пише 24 канал.

Усюди наступати не зможуть
Лінія фронту в Україні наразі складає близько 3200 кілометрів. Одночасно на всій цій території росіяни фізично не зможуть піти у наступ, для цього просто немає достатньої кількості сил та засобів. Тим паче російська армія щоденно втрачає до 1000 окупантів й велику кількість техніки.

Тож ворог концентрує свої сили на кількох пріоритетних напрямках. Одним із них є район Куп'янська, де росіяни посилюють наступальні дії.

"Завдання (росіян – 24 Канал) – не лише захопити Куп'янський район, але й далі рухатися на Харків. Чи реально це? Нереально. Можуть бути маневри, передислокація ЗСУ на кілометр – п'ять. Але на сьогодні стоїть завдання обороняти позиції, і для цього є всі передумови", – зазначив Микола Маломуж.

Умови зараз й справді надзвичайно складні. Однак, на думку генерала у відставці, через кілька місяців ситуація для українських військових полегшиться.

Де ще можуть атакувати росіяни
Є й інші локальні напрямки, на який концентруються російські окупанти. Вони є доволі чутливими для дій ворога.

"У росіян є завдання захопити Донецьку та Луганську області. Вони хотіли б це зробити до виборів та заявити, що "спецоперація завершена", а усі території захоплені. Їм заважає те, що ми концентруємо сили на Півдні та проведемо низку неочікуваних операцій. Тому вони намагаються зараз грати на випередження", – пояснив Маломуж.

Тому зараз окупанти почали приділяти увагу Запорізькому напрямку, перекидаючи туди нові підрозділи та техніку. Зараз там проводять активні дії в районі Роботиного. Росіяни хочуть відтиснути українських військових та створити нову так звану "лінію Суровікіна", тримаючи ЗСУ в облозі.

Військове керівництво України готує план протидії ворогу. Зараз українські військові завдають локальних ударів росіянам, однак на перспективу відбудеться підготовка системних заходів на найближчі 3 – 5 місяців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні