РФ розпочала підготовку до війни з НАТО, - ISW

0
РФ розпочала підготовку до війни з НАТО, - ISW
Російський диктатор Володимир Путін розпочав підготовку до військової агресії проти НАТО.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), передає gazeta.ua.

Аналітики звертають увагу, що таким чином у Росії розформовується Західний військовий округ (ЗВО), який Міноборони РФ сформувало 2010 року шляхом з'єднання цих двох округів - МВО і ЛВО.

В ISW нагадують, що раніше ЗВО охоплював російський кордон з Україною, Білоруссю та країнами Балтії. Його стратегічні завдання включали спостереження за операціями ЗС РФ в Україні після початку повномасштабної війни, а також підготовку до можливого протистояння з НАТО.

За даними аналітиків, тепер ЛВО буде проходити вздовж північно-східного кордону НАТО, а МВО - вздовж північно-східної частини України та Польщі. Це дасть змогу Москві одночасно "зайняти позицію" проти НАТО і спростити командування та управління військовими діями в Україні.

При цьому Путін згадував про необхідність формування ЛВО після вступу Фінляндії до Альянсу у 2023 році. Таким чином він сигналізував про намір Кремля використовувати ЛВО для протистояння НАТО.

"Відтворення МВО і ЛВО відповідає паралельним цілям консолідації контролю над російськими операціями в Україні в короткостроковій і середньостроковій перспективах і підготовки до потенційної майбутньої великомасштабної конвенційної війни проти НАТО в довгостроковій перспективі", - наголошують в ISW.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні