У Польщі на 35-річного безпритульного українця «повісили» 26 злочинів

0
У Польщі на 35-річного безпритульного українця «повісили» 26 злочинів
Поліція Вроцлава провернула аферу за участю безпритульного українця з вадами психічного розвитку. На нього "повісили" десятки злочинів в обмін на хот-дог "Орлен".

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Wiadomości.

Відомо, що за допомогою українця поліціянти намагалися покращити статистику викривання злочинів.

За рішенням воєводського коменданта поліції у Вроцлаві Павла Полтожицького була створена спеціальна інспекційна група, яка перевіряла, чи не було порушень і незаконних дій службовців. Наразі перевіряють усі справи, пов'язані з безпритульним громадянином України. Про результати перевірки повідомлять публічно.

Аферу в поліції викрили журналісти програми "Держава в державі". Вони з’ясували, що працівники відділку поліції Вроцлава використали психічно хворого безпритульного громадянина України для покращення власної статистики. В обмін на хот-дог 35-річний чоловік на ім'я Сергій мав зізнатися у 26 злочинах, з яких він, швидше за все, скоїв лише кілька.

Один з офіцерів поліції на умовах анонімності розповів, що копи затримали українця під час спроби зламу автівки. Вони відразу зрозуміли, що чоловік психічно хворий. Поліцейські пригостили його хот-догом та вирішили скористатися чоловіком.

Психіатричні діагнози чоловіка дали поліції змогу приписати йому раніше нерозкриті злочини та закрити справи. У протоколах про психічні проблеми затриманого не згадували, тому експерти-психіатри його не обстежували. Чоловіка було засуджено до трьох років позбавлення волі .

За словами представника поліції Вроцлава, це був "чисто людський рефлекс".

"Цей чоловік був затриманий. Пан, якого щойно допитували, сказав, що він голодний і хоче хот-дог. Поліцейський подивився на нього і каже: "Якщо ти так чемно сидиш, то я піду тобі щось куплю, щоб ти не був голодним", – пояснив він у розмові з журналістами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні