Коли весняне рівнодення 2024 року

0
Коли весняне рівнодення 2024 року
В давнину день весняного рівнодення асоціювався з приходом справжньої весни. Тому наші пращури зустрічали це свято з особливою теплотою. Вважалося, що саме цього дня природа прокидається від зимового сну, темрява поступово відступає, а дні стають довшими.

Про це пише ТСН.

Коли весняне рівнодення 2024 року: точна дата
2024 року день весняного рівнодення прийде 20 березня о 23:24 годині за київським часом. В цей момент Сонце перетне екватор і перейде з південної півкулі у північну. Таким чином, день буде дорівнювати ночі.

Що таке весняне рівнодення з наукового погляду
Це астрономічний момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Щороку відбувається два рівнодення — весняне (між 19 і 21 березня) — коли у північній півкулі ми вступаємо в літній час, та осіннє (між 21 та 24 вересня) — коли ми переходимо в осінньо-зимовий період.

З практичної точки зору весняне рівнодення співпадає з першим днем весни в григоріанському календарі. Весняне рівнодення досить рідко випадає на 21 березня. Останній раз це відбулося аж 2007 року і знову станеться 2102 року.

Народні прикмети
Наші предки помітили, якщо 20 березня мороз, то вся весна буде холодною. А якщо тепло, то найближчі 40 днів буде така ж погода.

Якщо побачити зграю птахів, які летять високо у небі, то урожай зернових буде багатим.

Дуже важливо було пробачити всі образи, відігнати негатив з думок, тоді природа буде доброю протягом всього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні