Коли на Волинь прийде справжня весна

0
Коли на Волинь прийде справжня весна
Синоптики розповіли, якою буде весна в Україні – календарною чи ранньою, тобто чи прийде справжнє тепло вже у березні.

Про це пише ТСН.

За інформацією Укргідрометцентру, нинішній березень не буде ні холодним, ні теплим, тобто на ранню весну, яку «прогнозував» волохатий «синоптик» байбак Тимко, годі очікувати. Сильних морозів не прогнозується, однак і одягати легке вбрання ранувато.

Як розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко, у березні середньодобова температура переходить через +5 градусів у бік підвищення, але перехід відбувається поступово. У більшості областей це третя декада, на півдні – друга, а на півночі – кінець березня, або навіть початок квітня.

«Березень вважається першим весняним місяцем, та часто погода у ньому нагадує зимову, бували випадки аномальних як для березня 20-градусних морозів, - зазначив Анатолій Прокопенко. – Можливе і випадання сильного снігу (справді, згадаємо суперснігопад у Києві 22 березня 2013 року, коли за добу насипало півметра снігу – Авт.). Також березень характерний сильними вітрами і першими весняними грозами. Вже можна сказати, що підвищення температури почалося цьому року раніше, ніж звичайно».

Отже, нинішній березень обіцяє бути не найгіршим. Середня місячна температура повітря передбачається 1-7 градусів тепла, це на 4-5 градусів тепліше, ніж у лютому і вище за норму на 1-2 градуси. За даними багаторічних спостережень, абсолютний мінімум температури повітря у березні становить 37 градусів морозу, на Закарпатті та півдні – 27 градусів морозу. Абсолютний максимум температури - 29 градусів тепла, на високогір’ї Карпат +14 градусів

Місячна кількість опадів прогнозується 30-60 мм, в Карпатах місцями 71-107 мм. Це в межах норми і приблизно стільки ж, як у лютому.

Узагальнений прогноз погодних сайтів показує, що березень в Україні виявиться місяцем без значних коливань температури, досить хмарним і з регулярними, хоча й не сильними дощами.

Захід
Найтепліше буде на Закарпатті. Весь місяць вдень вище +10 градусів а інколи й понад +15, вночі +5-6 градусів. Також на закарпатців чекають багато сонячних днів і мало дощових. Але ця область – виняток: на Львівщині, Тернопільщині, Івано-Франківщині, Буковині, Хмельниччині березень порадує хіба що стабільною температурою: 8-10 градусів тепла вдень і 3-5 тепла вночі. Хоча 6-9 березня можливі навіть нічні морози до -3 градусів. З 10 по 13-те погода погіршиться, пройдуть дощі навіть з мокрим снігом. Утім, температура залишиться високою, до +8 градусів, тому сніг швидко розтане. Після тижневого прояснення дощі знову накриють регіон: всю третю декаду аж до квітня доведеться мати при собі парасольку чи плащ аби не намокнути. Найбільш потерпатимуть від дощів івано-франківчани, тернополяни найменш – буковинці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні