У Польщі звернулися до лідерів Європи з серйозною заявою

0
У Польщі звернулися до лідерів Європи з серйозною заявою
Європейські лідери повинні бути рішучішими, оскільки "епоха миру скінчилася". Зараз Захід живе у "передвоєнний час", а Україна - в умовах найжорстокішої війни.

Про це прем'єр-міністр Польщі сказав у своїй промові на з’їзді "Європейської народної партії" у Бухаресті, пише Главред з посиланням на RMF24.

"Часи блаженного миру закінчилися. Повоєнна епоха минула. Ми живемо в нові часи - в передвоєнну добу. Для деяких наших братів це вже навіть не довоєнна епоха, а період повномасштабної війни в її найжорстокішій версії , - сказав польський прем'єр-міністр, маючи на увазі Україну.

За його словами "немає жодних об'єктивних причин капітулювати перед злом". Туск зазначив, що Європа має всі необхідні засоби, щоб протидіяти російській агресії.

"Сьогодні ми повинні чітко сказати, що ми стоїмо перед простим вибором - або ми беремо на себе боротьбу, щоб захистити наші кордони, нашу територію, наші принципи, і, як наслідок, наших громадян і майбутні покоління, або ми впадемо", - сказав глава польського уряду.

Також Туск закликав лідерів країн Європи "повірити у власні сили". ЄС має вжити рішучі кроки в оборонному секторі.

"Ми не можемо продовжувати живитися ілюзіями. Ніхто не зніме з нас відповідальності за боротьбу за нашу безпеку та наше майбутнє. Ми самі є найкращим гарантом нашої безпеки та нашої єдності. Потенціал Європи в економічному, фінансовому, демографічному та моральному вимірах - більший, ніж потенціал тих, хто нападає на нас", - наголосив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні