Чи мобілізують чоловіка до ЗСУ відразу після реєстрації шлюбу

0
Чи мобілізують чоловіка до ЗСУ відразу після реєстрації шлюбу
Після реєстрації шлюбу чоловік повинен оновити свої дані в ТЦК та СП. Це потрібно зробити особисто протягом семи днів, розповіла адвокатка Діана Тернова.

Після реєстрації шлюбу РАЦСи передають інформацію про військовозобов’язаного громадянина до ТЦК та СП. Адвокатка юридичної компанії “Приходько та Партнери” Діана Тернова у коментарі “РБК-Україна” розповіла, чи можуть чоловіка мобілізувати відразу після весілля.

Юристка розповіла, що під час подачі заяви про реєстрацію шлюбу громадяни заповнюють відповідні графи для надання інформації. Зокрема, й відомості щодо відношення до військової служби.

“Таким чином, після реєстрації шлюбу, РАЦС дійсно повідомляє ТЦК про зміну сімейного стану особи”, — сказала Діана Тернова.

З її слів, після реєстрації шлюбу одразу ніхто не мобілізує чоловіка, однак після цього потрібно оновити свої дані в ТЦК та СП. Призовники, військовозобов’язані й резервісти повинні особисто повідомили органам, у яких перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних протягом семи днів.

Натомість вона додала, що суди не подають інформацію до ТЦК щодо того, коли починається процес про розірвання шлюбу чи стягнення аліментів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні