Лікар назвав 5 продуктів для схуднення

0
Лікар назвав 5 продуктів для схуднення
Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які слід включити до свого раціону для схуднення.

Про цн пише УНІАН з посиланням на New York Post.

Зазначається, що доктор виділив некрохмалисті овочі, оливкову олію, жирні молочні продукти, горіхи та насіння, а також нежирний білок.

Продукти для схуднення - поради лікаря
Овочі
За словами Мослі, найкраще вживати: броколі, шпинат, цвітну капусту, огірки і баклажани, оскільки вони "містять безліч вітамінів, мінералів та інших важливих поживних речовин, таких як фітохімічні речовини", які, як було доведено, знижують рівень холестерину і ризик розвитку діабету 2 типу, одночасно допомагаючи травленню.

Оливкова олія
Її можна використовувати як заправку для салату або для приготування соусів. Нею зручно слід замінити вершкове масло, маргарин і майонез. Як зазначив дієтолог, це "хороший" жир, що містить протизапальні сполуки, такі як олеїнова кислота, жирні кислоти омега-3 і поліфеноли. Відомо, що оливкова олія знижує депресію і позитивно впливає на здоров'я кишківника, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нормалізує кров'яний тиск. Дослідження Гарвардського університету 2022 року показало, що люди, які споживали трохи більше половини столової ложки оливкової олії на день, мали на 19% менший ризик смерті протягом 28 років порівняно з тими, хто цього не робив.

Жирні молочні продукти (грецький йогурт, молоко)
Мослі стверджує, що в них більше незамінних жирних кислот, таких як омега-3, високий рівень білка, вітаміну B-12 і йоду, які, як відомо, сповільнюють зниження когнітивних функцій, зменшують тривогу і депресію, контролюють рівень енергії та покращують швидкість метаболізму.

Горіхи та насіння (мигдаль, кеш'ю, фундук і фісташки)
Нежирні білки (риба, індичка, куряча грудка і тофу). Вживання нежирних білків зменшує відчуття голоду, знижує кров'яний тиск, допомагає контролювати вагу, покращує м'язову масу і силу, а також знижує ризик остеопорозу, зазначив дієтолог.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні