Росія готується до масованого ракетного удару: експерт назвав можливу дату

0
Росія готується до масованого ракетного удару: експерт назвав можливу дату
Росія зробила паузу в масованих атаках по Україні. Востаннє ворог завдав удару майже місяць тому — 15 лютого. За цей час російська армія накопичила ще близько 100 ракет.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, пише ТСН.

Коли чекати наступного удару
Військовий експерт каже, що російська армія постійно діє алогічно, тому важко спрогнозувати, коли вона завдасть наступного масованого удару по Україні. Втім, є кілька “небезпечних” дат.

“Тоді, коли ми очікуємо, вони не б’ють. Коли не очікуємо, вони наносять удари. 8 березня пропустили і навіть під час звернення до федерального зібрання теж не було обстрілу. Сказати, що на 17 березня — можливо. Вірогідність така існує і вона підвищена в ці дні, 15-17 березня, коли буде голосування. Але знову ж таки — 50 на 50 буде обстріл чи ні. На жаль, вони загнали нас в таке нервове напруження, що ми змушені бути готовими кожного дня до ракетного удару. А буде він чи ні — сказати дуже важко”, — розповів Олег Жданов.

Він нагадав, що Росія найчастіше завдає ударів під ранок, адже це найважчий час для бойового чергування.

“Той, хто ходив на бойове чергування, розуміє, що коли починається світанок, схід сонця — це найважчий час для того, щоб сконцентрувати увагу людини, яка сидить за радарами. Цей час використовується завжди, це класика ведення бойових дій. Артнальоти починаються о четвертій, п’ятій, шостій ранку. Теж саме з ракетними ударами — вони вираховують, щоб ракети досягли нашої території якраз у цей час”, — каже військовий експерт.

Вдень РФ наносила удари, коли мала безліч ракет та можливостей. Тоді, за словами Олега Жданова, ворог вважав, що це призведе до якогось ефекту.

“Тим більше, ви не забувайте, що ми використовуємо ще і візуальне спостереження особливо по дозвукових цілях — це безпілотники і ракети. Вони ж розуміють, що у нас населення активно бере участь у пошуку і повідомленні Повітряних сил стосовно маршрутів руху ракет і безпілотників. Тому нічний час — найвигідніша для них пора доби”, — каже військовий експерт.

Він підсумував, що Росія, скоріше за все, зробила паузу, щоб підготуватися до масованого удару — ремонтує техніку та накопичує ракети.

“Останні удари застосовувалися декілька ракет Х-22. Це стара радянська ракета з рідкісним двигуном на багато інертному ракетному паливі. Воно дуже токсичне.Її не можна тримати заправленою. А для того, щоб не отруїтися і не призвести до аварії, треба ретельно перевірити цю ракету, що вона технічно справна і придатна до заправки після 40-50 років зберігання, тому що ракети 60-х років. Це треба її привезти, перевірити, заправити і в короткий термін її використати. Тому є безліч особливостей в плані підготовки цих ракет. Теж саме з літаками”, — каже Олег Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні