Український військовий намагався отруїти командування ЗСУ

0
Український військовий намагався отруїти командування ЗСУ
Правоохоронці затримали агента ФСБ, який намагався отруїти командирів бойового підрозділу Збройних сил України в Запорізькій області. Зловмисником виявився військовослужбовець ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Для вчинення злочину зрадник планував додати отруйну речовину у воду лазне-прального комплексу, яким користувався командний склад ЗСУ.

У ході розслідування СБУ встановила, що зловмисник виконував ще одне завдання – розвідував для ФСБ місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ на передовій.

За даними слідства, зрадник був завербований через своїх батьків, які проживають на тимчасово окупованій частині території Луганщини.

Як встановило розслідування, загарбники викрали родичів чоловіка просто з їхнього помешкання, а потім ув’язнили до місцевої катівні.

"Там потерпілих піддавали жорстоким тортурам, і вимагали, щоб вони вмовили їхнього сина працювати на користь країни-агресора. Подальша комунікація між зрадником та його російським "куратором" відбувалась через анонімний чат у месенджері", - розповіли правоохоронці.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні