Росіяни почали телефонувати родичам українських полонених: для чого вони це роблять

1
Росіяни почали телефонувати родичам українських полонених: для чого вони це роблять
Росіяни намагаються використовувати родичів українських військовополонених для розпалювання внутрішнього невдоволення в Україні.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни, передає ТСН.

За даними ISW, ймовірно, росіяни діють в рамках інформаційної кампанії Майдан-3.

16 березня уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що невідомі громадяни РФ телефонують родичам українських військовополонених, стверджуючи, що Росія готова повернути полонених, проте український уряд нібито перешкоджає цьому.

Зазначається, що росіяни закликають родичів до протестів з цього приводу. Лубінець зауважив, що Україна ніколи не припиняла обміни військовополоненими.

В ISW припускають, що ці російські інформаційні операції, ймовірно, є частиною інформаційної кампанії Майдан-3, про яку раніше повідомляла Служба безпеки України.

Читайте також: Червоний Хрест нічого не вимагає від росіян щодо полонених українців — Лубінець
Аналітики вважають, що росіяни хочуть розпалити ворожнечу між цивільним населенням та військово-політичним керівництвом України.

ISW нагадав, що РФ має досвід вдалого використання таких операцій. Раніше росіяни листувалися через мобільні телефони з українським населенням, щоб розпалювати насильницькі протести в Україні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росіяни це підлі комахи а не люди
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні