Коли буде день весняного рівнодення у 2024 році

0
Коли буде день весняного рівнодення у 2024 році
Весняне рівнодення щороку припадає на березень. Окрім того, що тоді починається астрономічна весна, тривалість дня і ночі стає майже однаковою. Ця подія щоразу має різну дату, зокрема може відбуватися 19, 20 або 21 березня.

Про це пише 24 канал.

Цьогоріч весняне рівнодення будемо мати 20 березня о 05:07 за київським часом. Тобто вже зовсім скоро день стане довшим, а ніч коротшою.

День весняного рівнодення: слов'янські традиції
Вважається, що весняне рівнодення приносить з собою справжню весну: тане сніг, прилітають пташки, дні стають довшими та теплішими. Колись наші предки у цей день пекли булочки, які були схожі на жайворонків. Солодощами, зокрема, ласували діти. Вони також підкидували пташок в небо та намагалися зловити, адже, за народними повір'ями, це добрий знак. Дівчата ж, наприклад, виконували веснянки, хлопці розпалювали вогнище, а потім стрибали через нього, аби відлякати усі хвороби.

Цікаво, що раніше слов'яни святкували весняне рівнодення два тижні. Вони дотримувалися певних традицій, коли зима зустрічалася з весною. Наприклад, спалювали опудало богині смерті та зими, яка називалася Мореною. А вшановували Ярила та Лелю, які символізували прихід тепла. Також люди готували млинці та йшли до лісу, аби пригостити ними ведмедя. Адже тварина вважалася там господарем.

День весняного рівнодення: що треба зробити

✦ Загадати бажання, особливо про кохання.

✦ Прибрати у будинку, щоб викинути усі непотрібні речі.

✦ Помиритися зі всіма, з ким посварилися.

✦ Закоханій парі краще провести цей день разом, щоб зміцнити почуття.

✦ Принести до хати гілочки верби, адже вона захистить сім'ю від нечистої сили та печалі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні