У ПриватБанку розповіли, яку валюту заборонено купувати українцям

0
У ПриватБанку розповіли, яку валюту заборонено купувати українцям
В Україні ще з 24 лютого 2022-го заборонено банкам та обмінникам проводити операції з російським рублем. Також діють певні обмеження і на операції з доларом.

Про це йдеться в роз'ясненні, що опубліковано на сайті ПриватБанку, пише OBOZ.UA.

"Операції з російським рублем заборонені відповідно до вимог НБУ (постанова Правління НБУ № 18 від 24.02.2022 "Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану")", – пояснили в банку.

Операції купівлі іноземної валюти (в тому числі долару) здійснюються без обмеження. Якщо ж сума валюти, що купується в клієнта, більша за 400 000 грн (в екв.), то клієнт має надати документи, які підтверджують джерело походження коштів, та пройти ідентифікацію. Це, наприклад, може бути декларація чи інформація про розмір офіційного доходу.

Операції продажу готівкової валюти клієнтам здійснюються в обсязі раніше купленої готівкової валюти у відділенні банку. Якщо ж сума валюти, що купується клієнтом, більша за 400 000 грн (в екв.), то клієнт має надати документи, які підтверджують джерело походження коштів, та пройти ідентифікацію.

Зняття валюти з картки відбувається з таким обмеженям:
1. У гривні – 100 тис. грн на день.
2. У валюті рахунку – 100 тис. грн (в екв.) на деннь.

Банки мають право видати старі долари
Українці на профільних порталах та в соцмережах скаржаться на долари, які їм видають в обмінниках та касах банків. Так, клієнтам пропонують валюту 1996 року випуску, яка має ознаки помірного зносу.

Як йдеться в роз'ясненні НБУ, уповноважені установи зобов’язані приймати банкноти іноземної валюти, які за дизайном і елементами захисту повністю відповідають зразкам та описам, наведеним на сторінках офіційних сайтів центральних/національних банків іноземних держав, і не мають ознак значного зносу.

"У разі відмови обмінювати валюту на підставі року випуску Національний банк готовий приймати звернення від громадян для проведення відповідних перевірок. Якщо під час перевірки будуть виявлені факти порушення вимог чинного законодавства та нормативно-правових актів Національного банку України, до порушників застосовуватимуться адекватні заходи впливу", – пояснюють в НБУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні