На заході України працівник ТЦК вимагав у чоловіка купити йому двері

0
На заході України працівник ТЦК вимагав у чоловіка купити йому двері
На Тернопільщині службовець ТЦК вимагав у військовозобов’язаного купити йому вхідні двері за 24 тисячі гривень. Натомість за це пообіцяв анулювати повістку та не вносити до відомості дані про його розшук.

Про це повідомили у департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"Штаб-сержант систематично брав хабарі товаром з крамниці в обмін на обіцянку звільнити від служби у армії. Співробітника ТЦК затримали оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки та слідчі поліції Тернопільщини", - йдеться в повідомленні.

Користуючись своїм службовим становищем та доступом до відомчих баз, військовослужбовець пропонував чоловікам призовного віку допомогти уникнути мобілізації. Він обіцяв видалити з баз даних інформацію про факт вручення їм повістки та не прибуття до військкомату. Свою "послугу" оцінював у 20-40 тисяч гривень.

Щоб залишатися непоміченим, хабарник вигадав власну корупційну схему: ухилянти йшли оплачувати у крамниці обраний зловмисником товар, зокрема - будматеріали, після чого передавали йому чек та накладну. З цими доказами оплати фігурант або безперешкодно забирав товар, або повертав собі кошти за нього.

Правоохоронці затримали ділка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Наразі штаб-сержанту оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. За скоєне він може провести за ґратами до 10 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні