На заході України зростає кількість хворих на вкрай небезпечну хворобу

4
На заході України зростає кількість хворих на вкрай небезпечну хворобу
На Рівненщині не втрачає своєї актуальності захворюваність на кашлюк.

Про це пишуть Рінвенські Новини.

За 2 місяці поточного року в області зареєстровано 111 хворих (9,7 вип. на 100 тис. нас.) і це у 37 разів більше ніж за аналогічний період минулого року.

Хворіють на кашлюк переважно діти (108 вип.). Найбільш вразливою віковою групою є діти до року (123,8 вип. на 100 тис. нас.) та діти від 1 до 4 років (72,7).

Захворювання протікає переважно в середній формі важкості (72% всіх захворілих), а також у легкій (24%) та важкій (4%). Найвища захворюваність у поточному році реєструється у Старосільській територіальній громаді Сарненського району (149,6 вип. на 100 тис. населення), Зорянській ТГ Рівненського району (65,7 вип. на 100 тис. нас.) та Каноницькій ТГ Вараського району (59,5).

Основна причина захворюваності – це невиконання профілактичних щеплень. Серед захворілих у поточному році 73% не щеплені або не мають чергового щеплення проти кашлюку. В області незадовільно проводяться щеплення проти кашлюку дітям, які в минулих роках своєчасно не отримали планові щеплення. За 2023 рік вакцинацією проти кашлюку вакциною АКДП охоплено лише 53,0% дітей старше року, та лише 74,9% дітей у віці старше двох років отримали ревакцинацію проти кашлюку.

Запобігти кашлюку можна завдяки вакцинації. Відповідно до Національного календаря щеплень, вакцинувати дітей для профілактики кашлюку необхідно у віці 2, 4, 6 і 18 місяців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причиною хвороби є фармацевтика яка запускає віруси а потім збирає гроші. Хвороб чим раз більше придумують а лікувати не вміють, симптоми зняли і все.
Відповісти
Кашлюк не вчорашня хвороба, як ковід.
Від кашлюка немає ліків.
Кашлюк дає ускладнення, тому лікують симптоматично.
Відповісти
Баптисти багатодітні. От причина. Тому саме Рівненська область. Їм бог забороняє робити щеплення дітям
Відповісти
коментар?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні