Чи полегшать дії добровольців з рф ситуацію на фронті в Україні

0
Чи полегшать дії добровольців з рф ситуацію на фронті в Україні
Ветеран російсько-української війни, екс-командир роти батальйону Айдар Євген Дикий розповів, чи полегшать дії російських добровольців ситуацію на фронті.

Про це він розповів в інтерв'ю, пише УНІАН.

"Нам скоро має стати трохи легше, оскільки ми вже бачимо, що впродовж тижня Росія не спромоглася тими своїми силами, які в них там є, не велику групу добровольців, а їхня загальна чисельність менше трьох звичайних піхотних батальйонів, так от вже тиждень росіяни не здатні викинути ці три піхотні батальйони назад на українську територію. І навпаки, ці батальйони продовжують розширювати свій контроль. На сьогоднішній день, наскільки я можу судити, бойові дії йдуть, щонайменше в семи населених пунктах по той бік периметру. І це сім населених пунктів у трьох областях - Брянська, Курська, Бєлгородська. Звісно, нам не варто впадати в ейфорію, не варто себе обдурювати та фантазувати про якийсь там визвольний похід на Москву", - заявив він.

За словами експерта, всі ці сім населених пунктів прикордонні, вони всі в межах десяти кілометрів від нашого кордону, і це не випадково.

"Ми ж добре знаємо, з чим пов'язаний рейд російських добровольців. На жаль, ми досі діємо в умовах, коли наші чарівні західні союзники заборонили нам робити деякі речі, які насправді в будь-якій війні вважаються не те, щоб дозволеними, а, навпаки, вкрай необхідними. А саме нам заборонено, регулярним частинам ЗСУ приходити на територію Росії. На всіх війнах завжди вважалося, що перенести війну на територію ворога - це запорука перемоги. Коли ти починаєш воювати не у себе вдома, а ворога вдома, це завжди дуже доброе, до цього завжди прагнули. І, до речі, ті самі наші західні союзники саме так завжди воюють. Але, на жаль, нам це заборонено. Це не має підстав ні з військової точки зору, ні з точки зору міжнародного права. Але оскільки ми не готувалися до цієї війни і тепер повністю залежимо від постачання нам допомоги, то в цій ситуації нам можуть ставити будь-які умови, в тому числі абсолютно абсурдні, та просто зв'язувати нам руки", - сказав Дикий.

Таким чином, як заявив він, ми змушені гратися в гібридні операції, коли кордон Росії переходять тільки громадяни Росії, це вже наші західні союзники змушені терпіти.

Але, за його словами, три батальйони російських добровольці не замінять навіть одну середню бригаду ЗСУ. І також це накладає обмеження на глибину рейдів.

"Справа в тому, що воювати без артилерійського прикриття практично неможливо. І фактично ми зараз бачимо там картину аналогічну, що ми бачимо на лівому березі Дніпра, де наш плацдарм поволі розширяється вздовж Дніпра, але не йде глибоко, тому що обмежений відстанню, яку ми здатні прикрити артилерією", - зауважив експерт.

Він пояснив, що дії російських добровольців обмежені тією смугою, якій ми можемо з нашої території надавати артпідтримку.

"Скоріше за все, найближчим часом зона їхнього контролю буде розгортатися вздовж кордону", - додав він.

Також він зазначив, що росіяни зроблять все можливе, щоб витіснити добровольців на нашу територію, і їм це вдасться, але для цього їм доведеться вдатися до кроку, який полегшить нам життя.

"Їм доведеться якісь боєздатні частини зняти з фронту", - заявив він, додавши, що це займе певний час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні