Названа область, у якій не було скандалів з мобілізацією

2
Названа область, у якій не було скандалів з мобілізацією
У Чернігівській області не зафіксували скандальних випадків під час мобілізації – публічних затримань чи інших публічних порушень працівниками ТЦК.

Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, про це передає Суспільне Чернігів.

За його словами, станом 21 березня на території Чернігівщини немає публічних затримань, публічних порушень прав людини, такі як зафіксували, наприклад, на території Львівської, Одеської областей, де представники ТЦК силоміць забирають людей.

"Ми не побачили жодного побиття, не затягують силоміць в якийсь автомобіль, ніхто не вискакує з приміщень, ніхто не помирає в приміщеннях. Це я вам говорю реальні випадки", – сказав Лубінець.

Омбудсмен визнав, що на територіях інших областей фіксують побиття людей працівниками ТЦК. Водночас, він запевнив, що як тільки йому стає відомо про такі випадки, то завжди приїздить його моніторингова перевірка, відкривається дисциплінарне, кримінальне провадження.

Лубінець навів останній гучний випадок зі Львова, де відомого волонтера затримали силоміць вночі.

"Потім вночі нібито провели ВЛК. До того ж встановили, що фізично на місці не було ні керівниці ВЛК, ні секретаря. За 15 хвилин провели ВЛК та визнали військово придатним. По цьому питанню в Офісі президента була термінова нарада. Нам треба впроваджувати мобілізаційні процеси, але не порушуючи законодавство. Як показує практика на території Чернігівської області, ви можете це робити, за що окремо я вам дякую", – підсумував уповноважений ВР.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які можуть бути там порушення? Якщо начальника тцк спіймали на хабарі у мільйон доларів! Все шовково!
Відповісти
Пане Лубінець,щоб виграти оцю кляту війну потрібно нарешті працювати всим владним структурам по всій території нашої Неньки.Прості люди не мають повноважень на що небудь впливати.Я розумію одне,від влади залежить успіх нашого захисту.Тому потрібно владі комунікувати із своїм народом,через все що тільки можливо.Бо частина нашого народу є баластом і ніц не робе для перемоги.Та й ще ставить палки в колеса,тим хто намагається врятувати Україну.Влада повинна працювати,24/7.А в нас працює так нуль і президент.Так війни ми не виграємо.Донесіть це можновладцям,і тій частині народу яка паразитує на війні.З повагою ,свідомий українець.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні