У Польщі відповіли, чому не збили ракету рф на своїй території

2
У Польщі відповіли, чому не збили ракету рф на своїй території
Сьогодні вранці російська ракета порушила повітряний простір Польщі. Польська авіація могла б збити її, але за умови, якби вона залетіла далі, углиб країни.

Про це заявив радник міністра оборони Польщі Мечислав Бєнєка, передає Wiadomosci, передає Главком.

«Зенітно-ракетна оборона, чергові пари винищувачів F-16 (польська та американська) опинилися в районі вчасно, а тому встигли б збити об’єкт (російську ракету). Ефектори, тобто ракети, які є у пілотів на борту, могли б збити об’єкт, якби він пішов глибше та загрожував», – пояснив Бєнєка.

Відомо, що російська ракета пробула у повітряному просторі Польщі 39 секунд і летіла зі швидкістю 800 км/год на висоті 400 метрів. Вона залетіла на 1,5-2 км вглиб Польщі.

Віцепрем’єр-міністр і міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш підкреслив, за ворожим об’єктом весь час спостерігали польські радарні системи. До того ж у моніторингу брала участь українська сторона.

«Якби були якісь ознаки того, що російська ракета, яка порушила повітряний простір Польщі, прямувала до цілі в Польщі, її б збили», – зауважив Косіняк-Камиш.

Він також подякував США та Британії, які вирішили залишити системи протиповітряної і протиракетної оборони Sky Sabre у Польщі до кінця року. Крім того, міністр наголосив, що сьогоднішній інцидент ще раз показує важливість підтримки України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТОБТО якби ракета вибухнула біля кордону і вбила когось , то це фігня. головне щоб до Варшави не долетіла
Відповісти
поляки обосралися....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні