Що буде з вашим тілом, якщо відмовитися від цукру на 6 місяців

0
Що буде з вашим тілом, якщо відмовитися від цукру на 6 місяців
Журналістка з Індії Швета Сенгар на 6 місяців відмовилась від цукру, щоб подивитись, як це вплине на її обличчя та тіло.

Про це пише УНІАН з посиланням на Тoday.

"Раніше я вірила, що моєму обличчю судилося вічно нагадувати пухнастий зефір. Це було не просто самосприйняття; це було переконання, якого я міцно трималась, підкріплене роками споглядання того, що я вважала круглим безформним обличчям у дзеркалі. Я навіть не підозрювала, що моя подорож до відкриття свого обличчя, тіла та себе почнеться з простого рішення: кинути цукор", - розповідає Швета.

За її словами, до цього вона час від час ласувала солодощами, але не задумувалась, який це вплив має на її організм та шкіру. Правда розкрилась, коли вона почала досліджувати питання харчування та здоров’я.

"Переглядаючи дослідження та статті, я була вражена, дізнавшись про взаємозв’язок між споживанням цукру та різними проблемами зі шкірою , включаючи запалення, акне та передчасне старіння. Раптом невинне задоволення від перекусу з цукром здалося не дуже приємним. Незабаром я прийняв рішення попрощатися з цукром і більше стежити за тим, що я кладу в шлунок", - зазначає жінка.

Вона все ще їла їжу, виготовлену з цукром, але уникала солодощів та газованих напоїв. Перші тижні були дуже складними й знадобився неймовірний рівень дисципліни, щоб побороти бажання з'їсти щось солодке.

"Але з кожним днем ​​я все більше пристосовувалась до потреб свого тіла, уважніше ставилась до свого вибору щодо того, що вкладаю в нього. Я скоротила споживання солодких напоїв і замінила їх трав’яними чаями та чорною кавою. Прибрати солодощі було трохи складніше, ніж очікувалося. Боротьба за те, щоб утриматися від настирливих думок, була реальною. Поступово мені стало легше контролювати свою тягу, навіть у періоди, коли я могла думати лише про шоколадні цукерки", - згадує журналістка.

Як додає редактор з питань харчування у виданні Наталі Ріццо, дослідження показали, що надмірне споживання цукру пов’язане із запаленням шкіри та спалахами псоріазу.

"Тим не менш, щоденна рекомендована норма додавання цукру становить менше 50 грамів (приблизно 12 чайних ложок), тому вживання трохи цукру не викличе запалення. Ці дослідження розглядають людей, які їдять більше рекомендованої кількості. Як правило, запалення шкіри проявляється у вигляді прищів або вугрів, але воно також може викликати спалахи екземи, які пов’язані із сухістю шкіри", – пояснює вона.

За словами Швети, перше, що змінилось, це її обличчя. З нього зникли набряки, про існування яких вона навіть не підозрювала. Те, що вона бачила у дзеркалі, дуже відрізнялось від того, що вона звикла, у хорошому сенсі.

"Щоденне споживання цукру, що перевищує рекомендовану, може призвести до збільшення ваги, що може проявлятися у вигляді здуття живота або набряклості. Запалення, викликане надмірним вмістом цукру, також може спричинити легке здуття", — зауважує Ріццо.

Однак на цьому трансформація журналістки не зупинилась. Вона більше не страждала від перепадів у кількості енергії. Її стан став більш стабільним. Звільнившись від запалення, спричиненого цукром, її обличчя набуло нового сяйва, ніби шкіра зазнала омолодження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні