Українців попереджають про суттєве дешевшання долара

0
Українців попереджають про суттєве дешевшання долара
За прогнозами експертів, у квітні курс долара в Україні має бути нижчим за 39 гривень. Це пов'язано з грошовими надходженнями до нашої країни від донорів і кредиторів.

Про це пише Телеграф.

Днями Україна отримала великі грошові надходження. Йдеться про перший транш 4,5 млрд євро за новою програмою фінансової допомоги Євросоюзу, також Канада надала 1,5 млрд доларів. Рада директорів МВФ 21 березня завершила перегляд розширеної угоди в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) для України. Це еквівалент близько 880 мільйонів доларів.

Сумарно йдеться про 7,5 млрд доларів. У квітні Європейська комісія планує виділити Україні два транші на суму 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги в рамках механізму Ukraine Facility. Рекордні міжнародні фінансові вливання позначаться на макропоказниках.

"Для мене очевидно, що наприкінці березня буде, ймовірно, новий рекорд у міжнародних резервах НБУ, за місяць вони зростуть з 37,1 млрд до 42 млрд доларів на кінець квітня", — прогнозує економіст Данило Монін.

Він додав, що це зміцнить гривню. За прогнозами Моніна, залежно від політики НБУ курс долара може знизитися до 38,5-38,8. Однак відбудеться це не найближчими днями: 29 березня у США – День ветерана, ринок не працюватиме.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні