У Криму раптово впав російський літак: у чому причина

0
У Криму раптово впав російський літак: у чому причина
Російський винищувач Су-27 в тимчасово окупованому Криму спіткало лихо. Літак спалахнув у повітрі та впав на землю.

Про це в ефірі 24 Каналу розповів авіаексперт, заступник директора компанії з виробництва засобів РЕБ Анатолій Храпчинський.

Цілком ймовірно, що винищувач Су-27 над окупованим Севастополем збила російська ППО. Як зазначив авіаексперт, система протиповітряної оборони може спрацьовувати автоматично і знищувати навіть свої літаки.

"Я припускаю, що скоріш за все був friendly fire власними силами ППО", – мовив Храпчинський.

Росія в активному режимі постійно працює над акваторією Чорного моря і півостровом Крим. Адже з нашого боку активно летять повітряні цілі як БпЛА, так і ракети, тому ворог постійно моніторить ситуацію.

Могла статися затримка відповіді пілота або не спрацювала система "свій – чужий", в результаті чого цей літак був збитий.

Путіну "лапшають"
Водночас Владімір Путін під час пресконференції різко заперечив, що російські системи ППО можуть збивати свої ж літаки. Диктатор почав виправдовуватися, що буцімто сучасна автоматика системи "свій – чужий" розпізнає літаки й ніколи не помиляється. Мовляв, навіть якщо спрацює людський фактор і хтось натисне кнопку, то система розпізнає свій літак і не збиватиме його.

Очевидно, Путіну продовжують розповідати казки про так звану "другу армію світу", успіхи "сво" в Україні, унікальну російську техніку тощо.

"Я думаю, що його (Путіна – 24 Канал) гарно обдурюють ті інженери, які кажуть, що "Кинджал" – гіперзвукова ракета, а "Циркону" "аналогов нєт", – додав авіаексперт.

За його словами, є випадки навіть в доволі потужних країнах, коли відпрацьовують самостійно системи протиповітряної оборони. Говорити про новітню техніку в росіян безглуздо, адже навіть Су-35 чи Су-34 – це лише глибока модернізація радянського Су-127.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні