В Україні очікують велике сонячне затемнення: коли і де спостерігати

0
В Україні очікують велике сонячне затемнення: коли і де спостерігати
Велике сонячне затемнення можна буде спостерігати у понеділок, 8 квітня 2024 року. Воно розпочнеться о 18:42 за київським часом і закінчиться о 23:52. Пік затемнення розпочнеться о 20:18.

Про це пише ТСН.

У цей час Місяць виявиться найближчим до нашої планети, а тому матиме величезний вигляд і затьмарить собою Сонце. Повне сонячне затемнення буде видно протягом 4 хвилин.

За словами астрологів, хоча сонячне затемнення 8 квітня буде видно тільки в деяких частинах Землі, зокрема у Мексиці, Канаді, над Північною Америкою, північною частиною Південної Америки і невеликою частиною Європи (Ісландією, Ірландією, західною Португалією і Британією), його вплив буде відчутним для всіх жителів планети.

Сонячне затемнення 8 квітня 2024 року закриє весняний сезон затемнень 2024 року у знаку Овна.

В Україні це затемнення не буде видно, але всі охочі зможуть за ним спостерігати у режимі реального часу завдяки трансляції на YouTube-каналі NASA.

Повне сонячне затемнення стане видовищним астрономічним явищем, коли Місяць повністю закриє Сонце від погляду з Землі, викликавши повну темряву вдень у тих місцях, де буде спостерігатися повна фаза затемнення. Це явище дозволяє спостерігачам побачити корону Сонця – зовнішню атмосферу, яка зазвичай невидима через яскраве світло Сонця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні