На заході України священник УПЦ МП поширював фейки про війну

0
На заході України священник УПЦ МП поширював фейки про війну
Правоохоронці затримали настоятеля храму Хустської єпархії УПЦ МП, який розпалював релігійну та міжнаціональну ненависть у прикордонному регіоні, а також виправдовував агресивну війну РФ проти України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, клірик називав повномасштабне вторгнення РФ «громадянською війною» та закликав вірян ухилятися від мобілізації. Крім того, він підбурював прихожан проти представників однієї із нацменшин та парафіян інших релігійних конфесій.

Провокативну риторику клірик поширював під час спілкування з місцевими жителями, а також на власній сторінці у Facebook.

«Таким чином фігурант намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора», – заявили в СБУ.

На підставі зібраних доказів настоятелю храму УПЦ МП повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками);
ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).
Триває розслідування. Священнику загрожує до п’яти років тюрми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні