Українців попередили про найскладнішу ситуацію енергетиці від початку війни

0
Українців попередили про найскладнішу ситуацію енергетиці від початку війни
Через останні обстріли Росії в енергосистемі спостерігається найскладніша ситуація від початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв'ю CNN, пише ТСН.

За його словами, найбільша атака ворога по енергетичній інфраструктурі була три тижні тому.

"Ми втратили 80% доступних потужностей після перших двох атак. Зараз найскладніші часи з початку повномасштабного вторгнення з точки зору енергозабезпечення країни та масштабу руйнувань", - зазначив він.

Як він пояснив, головна проблема, чому удари росіян є успішними - відсутність достатньої кількості ППО.

"І це головна проблема. Ми можемо відновити електростанції, привезти додаткове обладнання, але ми не знаємо що буде наступного дня. У нас просто скоро не буде що відновлювати. Дуже терміново країні потрібна поставка систем ППО для захисту цивільної інфраструктури та населення", - підкреслив Тімченко.

За його словами, наразі ситуація стабільна завдяки теплій погоді й імпорту електроенергії з Європи. Однак влітку, коли буде висока темперетатура повітрян, то дефіцит в енергосистемі може збільшуватись.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні