Чому країни Заходу не збивають над Україною ракети рф

0
Чому країни Заходу не збивають над Україною ракети рф
Керівник Центру військово-правових досліджень, військовий та політичний експерт Олександр Мусієнко пояснив, що заважає країнам Заходу збивати над Україною російські ракети, як це на днях робили сили США, Великої Британії та Франції у небі над Ізраїлем.

Про це Мусієнко повідомив в ефірі телеканалу 1+1 в рамках інформаційного марафону, пише УНІАН.

Зокрема, у нього запитали, чому американські, британські і французькі сили допомагали Ізраїлю відбивати комбіновану іранську атаку ракетами і дронами, а у випадку України, коли росіяни завдають ударів, такого не відбувається.

"Перше, не треба забувати, на жаль, Захід зараз не може пройти, особливо США, через доктрину ядерного стримування, яка працює. І на жаль, багато хто у Сполучених Штатах вважає, що якраз збиття ось цих ракет може означати перехід певних червоних ліній і ескалацію з Росією, яку не хочуть допустити, тому що Росія перша за статусом ядерна держава за кількістю засобів. Відповідно є острах. Через це є наративи, які дуже важко перебити. Не неможливо і нам треба працювати", - наголосив Мусієнко.

Він переконаний, що Україна має напрацювати нові підходи і повідомити міжнародним партнерам, що вони помиляються з цією доктриною стримування.

"Іран теж стримували, але Іран наніс удар. Росію теж стримували. Росія завезла ядерну зброю у Білорусь. Це ж теж відбувається", - сказав Мусієнко.

Водночас, він звернув увагу, що Ізраїль отримав підтримку у відбитті іранської атаки, бо в Іраку і в Йорданії є американські військові. Також в Іраку розміщуються британські військові.

"А відповідно - це загроза для них. Відповідно, вони не знали, чи не влучать ці ракети безпосередньо у військові бази, де є американці і британці. І вони таким чином були змушені взаємодіяти", - сказав експерт.

Він зазначив, що Україні варто задуматись, бо Іран не оголошував війни Ізраїлю, але атаку здійснив.

"Навіть коли ми зможемо вийти на кордони 1991 року, відновити територіальну цілісність. Це не означає, що ризики ось таких ударів по території України не буде у майбутньому з території Росії", - наголосив Мусієнко.

Він додав, що для України висновок має бути таким, аби вибудувати цілісну систему ППО, бо Україна буде стикатися десятиліттями з такими ж викликами, з якими постійно стикається Ізраїль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні