Названо фрукт, який захищає від старіння

0
Названо фрукт, який захищає від старіння
Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт. Великий вміст вітамінів, мінералів і волокниста структура роблять його вкрай цінним для нашого здоров’я, молодості та краси.

Про це пише ТСН.

8 причин їсти манго
Екзотичні плоди містять вітаміни А, С, Е, D і групи В, величезну кількість магнію, заліза, кальцію й цинку. Манго має антиоксидантні та протизапальні властивості, зміцнює імунітет, серце, судини та нервову систему. Фрукт можна назвати життєдайним, оскільки після його вживання відновлюються сили та енергія.

Корисні властивості манго:
- Налагоджує процеси травлення, пришвидшує метаболізм.
- Зміцнює захисні сили організму.
- Відновлює гостроту зору.
- Поліпшує еластичність шкіри та волосся
- Зміцнює серце й судини.
- Покращує пам’ять, активуючи роботу мозку.
- Зменшує ризики захворювання на рак.
- Допомагає організму в боротьбі із запальними процесами.

Яка користь манго: що лікує
Нормалізує процеси травлення. Завдяки вмісту клітковини та води манго лікує хронічні закрепи. Так як у його волокнах містяться пребіотики, що створюють сприятливе середовище для корисних бактерій. Манго здатен пришвидшувати метаболізм, тому сприяє швидкому схудненню.

Зміцнює імунітет. Манго здатен виводити токсини з організму й активізувати обмін речовин. За рахунок вмісту вітамінів А та С, каратиноїдів фрукт може створювати захисний бар’єр від вірусів і патогенних бактерій. Тому є прекрасним засобом для профілактики застуди та грипу. Також манго слід вживати при авітамінозі.

Відновлює стан волосся та шкіри, бореться зі старінням. Манго містить багато вітамінів та нутрієнтів, тому здатен призупиняти процеси старіння. Вітамін С впливає на посилене вироблення колагену, вітамін А продовжує молодість та еластичність шкіри. Мідь захищає від вільних радикалів, а калій утримує вологу всередині шкіри. Тому манго високо цінується в косметології. Його сік та екстракт входять до масок, кремів, шампунів, лосьйонів тощо.

Поліпшує зір. Високий вміст вітаміну А дозволяє допомагати у боротьбі з дегенерацією та втратою зору. Вітамін В6 захищає від утоми очей, яка може стати причиною постійного головного болю. Також манго допомагає при лікуванні короткозорості.

Поліпшує роботу серця й судин. Манго здатен стабілізувати тиск, перешкоджає розвитку запальних процесів та появі пухлин. Завдяки високому вмісту пектину фрукт здатен покращувати еластичність судин, що є профілактикою атеросклерозу. Рекомендується їсти манго після операцій, бо він містить велику кількість заліза, тому відновлює процеси кровотоку.

Запобігає захворюванню на рак. Завдяки вмісту великої кількості антиоксидантів манго бореться з вільними радикалами, що спричиняють рак. Тому його можна вживати для профілактики онкології кишківника, молочних залоз, простати, шкіри та крові. Поліфенол, що міститься в манго, знижує процеси окисного стресу, який є причиною появи ракових захворювань.

Поліпшує настрій та пам’ять. Манго покращує настрій і долає депресивні стани. За рахунок вмісту глутамінової кислоти фрукт здатен покращувати пам’ять, активувати роботу мозку і захищати від загибелі нервових клітин. А вітаміни групи В допомагають поліпшувати якість сну. Манго здатен стимулювати вироблення "гормонів щастя", саме тому його вживання піднімає настрій. Також фрукт є природним афродизіаком, тому позитивно впливає на чоловічу потенцію та жіноче лібідо.

Бореться із запаленнями в організмі. Манго має протизапальний ефект, тому його корисно вживати тим, хто має захворювання нирок та сечовивідної системи. Антисептичні властивості фрукта допомагають знімати біль ясен, тіла і знижувати температуру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні