Синоптик попередив про сильні заморозки на заході України

0
Синоптик попередив про сильні заморозки на заході України
Погода в Україні у вихідні, 20 і 21 квітня, буде нестійкою. Вночі та вранці у суботу, 20 квітня, у західних та північних областях можливі заморозки як на поверхні ґрунту, так і у повітрі.

Таким прогнозом погоди на вихідні поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Він зазначив, що такі низькі температури можуть завдати шкоди різним сільськогосподарським культурам.

У той же час синоптик розповів, що ввечері 20 квітня і упродовж дня 21 квітня активний південний циклон з Чорного моря спричинить випадання рясних дощів, які місцями супроводжуватимуться грозами, шквалистим посиленням вітру. При цьому у більшості областей, крім західних, буде відчутне потепління.

Синоптик при цьому попередив, що така різка зміна повітряних мас та коливання атмосферного тиску і температури можуть негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей.

Погода в Україні 20 квітня
У західних областях
У західних областях вночі без істотних опадів, вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та у повітрі заморозки 0…-5; вдень +10...+15 градусів. У Карпатах вночі -2...-7 градусів, вдень +5...+10.

У північних областях
У північних областях без істотних опадів, лише увечері на півдні Київщини та Сумщини можливий невеликий дощ. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-5; вдень +11...+16 градусів.

Погода в Україні 21 квітня
У західних областях
У західній частині вночі місцями, вдень повсюди пройдуть дощі, у Житомирській та Вінницькій областях значні дощі. Вітер вночі змінних напрямків, 3-8 м/с, вдень північний, 9-14 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 градусів, місцями заморозки 0...-3, вдень +6...+11 градусів.

У північних областях
У північних областях протягом доби дощова погода, подекуди значні опади. Окремі грози. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 градусів, вдень +10...+17 градусів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні