В Україні змінилися правила вручення повісток: що треба знати

0
В Україні змінилися правила вручення повісток: що треба знати
Після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію №10449 військовозобов'язаним громадянам слід готуватися до низки змін. У документі прописано, зокрема, нові правила вручення повісток представниками територіальних центрів комплектування.

Про це йдеться у відповідному законопроєкті, опублікованому на сайті Верховної Ради України, про це пише OBOZ.UA.

Тепер процес перевірки документів та вручення повістки обов'язково має фіксуватися на фото та відео.

У законі багато уваги приділили процесу вручення повісток представниками ТЦК та СП. Це було зроблено для того, щоб оповіщення військовозобов'язаних громадян стало більш чіткою та прозорою процедурою.

Зокрема, у законі зафіксовано право громадян України вимагати від працівників територіальних центрів комплектування надати свої документи. Також процес перевірки документів та вручення повістки має фіксуватися на фото та відео. Однак ця вимога набуде чинності лише через три місяці після підписання закону, адже представників ТЦК та СП необхідно забезпечити відповідним обладнанням.

У самій повістці обов'язково повинні бути зазначені мета виклику у військкомат, місце, день і час, коли військовозобов'язаний повинен з'явитися у ТЦК та СП. Народні обранці впевнені, що всі ці правила, пов'язані з врученням повісток, мають зменшити кількість скарг та конфліктів громадян із працівниками ТЦК та СП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні