На фронті під час евакуації загинув військовий з Волині: спогади про Героя

0
На фронті під час евакуації загинув військовий з Волині: спогади про Героя
Солдат з Волині Іван Герасимюк, позивний Волинь, загинув 1 квітня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу села Новобахмутівка на Донеччині. В результаті артилерійського обстрілу отримав тяжке поранення та помер під час евакуації. 15 травня бійцю виповнилося б 29 років.

Про нього розповіли на платформі «Меморіал».

Іван був родом із села Бережанка Волинської області. Закінчив там школу. Потім здобув фахову освіту в Торчинському професійному ліцеї. Працював за спеціальністю – будівельником.

Із початком повномасштабного російського вторгнення чоловік відчув, що має виконати громадянський обов’язок та записався добровольцем до лав захисників. Згодом став військовослужбовцем Десантно-штурмових військ ЗСУ. Служив на посаді командира міномета мінометної батареї 71-ї окремої єгерської бригади.

«Гірко, що сьогодні кращі з кращих віддають життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою… Вічна пам’ять і шана тобі, Іване! Ти – наш Герой!» – зазначили у Городищенській громаді.

Поховали мінометника в рідному селі.

На річницю загибелі Івана в Бережанці відкрили меморіальну дошку.

У воїна залишилися батьки, брат, сестра, дружина і дві доньки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні