На заході України настоятель храму УПЦ МП вихваляв путіна і підтримував війну

0
На заході України настоятель храму УПЦ МП вихваляв путіна і підтримував війну
Правоохоронці оголосили підозру настоятелю храму в Хмельницькій області за фактом виправдання збройної агресії Росії. Він вихваляв диктатора Володимира Путіна перед вірянами.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Як зазначила СБУ, правоохоронці задокументували підривну діяльність з боку настоятеля храму Шепетівської єпархії УПЦ МП у Хмельницькій області. Клірик підтримував агресивну війну проти України та розпалював релігійну ненависть.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії священнослужитель проводив літургії, під час яких вихваляв російського диктатора Володимира Путіна і звинувачував у війні українську владу.

Крім того, протоієрей поширював на власній сторінці «Вконтакте» російські фейки про війну в Україні та міжконфесійні відносини в нашій державі. Збройну агресію РФ фігурант називав «громадянським конфліктом» і ображав парафіян інших релігійних громад.

Експертиза підтвердила факти злочинних дій клірика. Так, на підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за двома статтями кримінального кодексу України:

порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками;
виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників.
Слідство триває. Зловмиснику загрожує до п’яти років в'язниці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні