Чоловікам за кордоном потрібно оновити дані в консульствах: у чому причина

1
Чоловікам за кордоном потрібно оновити дані в консульствах: у чому причина
Згідно з оновленим законопроєктом про мобілізацію, військовозобов'язані чоловіки за кордоном мають оновити дані в консульствах. Усе для того, щоб ТЦК не витрачали час на оформлення для них повісток в Україні.

Про це розповів народний депутат Федір Веніславський, пише Радіо Свобода.

Він зазначив, що наразі в Україні немає механізму для вручення повісток за кордоном. Тому, після оновлення своїх військово-облікові дані у консульствах, повістки чоловікам надсилатися не будуть.

Для того, щоб розуміти, хто знаходиться за кордоном
Веніславський розповів, що оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники ТЦК знали, хто знаходиться за кордоном.

"Оновлення персональних даних для отримання консульських послуг – це лише засіб, для того, щоб ми розуміли, хто з громадян України, які є військовозобов’язаними, перебувають або постійно проживають за кордоном. Для того, щоб ми не складали, ТЦК не складали їм повістки, не витрачали на це час і ресурси", – пояснив він.

За словами нардепа, жодних наслідків для людей, які оновлять свої дані у консульстві, не передбачено. Він додав, що повістки таким особам також надсилатися не будуть.

"Ми не маємо механізму вручення повістки за кордоном, тому що це вручають представники ТЦК СП, а за кордоном їхня юрисдикція не поширюється", – пояснив Веніславський.

Він також додав, що відсутня процедура повернення чоловіків за кордону до України.

"Отримання військово-облікового документа ніяким чином не означає, що ці громадяни завтра чи післязавтра будуть мобілізовані, тому що механізму, який би змусив громадян України повернутися, якщо вони цього не хочуть, якщо вони легально перетнули державний кордон і якщо щодо них немає кримінальних проваджень в Україні, в принципі, досить складно", – заявив нардеп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Веніславський розповів, що оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники ТЦК знали, хто знаходиться за кордоном". він справді тупий чи придурюється? звернись в прикордонну службу і тобі все розкажуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні