«Йди сама в свою Україну і служи»: у Польщі спалахнув скандал з ухилянтами

0
«Йди сама в свою Україну і служи»: у Польщі спалахнув скандал з ухилянтами
В одному із польських паспортних сервісів ДП "Документ" розгорівся скандал через відмову видавати навіть готові закордонні паспорти військовозобов'язаним чоловікам.

Відео опублікували у мережі, пише Апостроф.

Так, на відео можна побачити натовп розлючених чоловіків та кілька жінок, які вимагають свої документи, які, до слова, уже оплачені та готові. Працівники держпідприємтсва дещо розгублені та пояснюють, що не можуть це зробити. У приміщенні напружена атмосфера, складається враження, що клієнти у будь-який момент готові накинутися на працівників установи з кулаками.

Зокрема, одна розлючена жінка виходить із натовпу та кричить: "Стоїть і рішає, кому служить, а кому не служить! Чого мій чоловік должен, б**дь, служить?! За таку м**ду, як ти? Віддай документи та їдь в Україну, сама служи!".

Деякі чоловіки намагаються пояснити, що працівниць чекає схожа доля, але пізніше, коли їх так само "кинуть" і вони не зможуть отримати свої документи. Ще одна жінка погрожує викликати поліцію та запевняє, що працівниці поплатяться за свої дії. Також люди вимагають пояснення ситуації задля розуміння, як діяти далі.

Читайте також: Чекати депортацію? Як новий закон про мобілізацію позначиться на українцях за кордоном

Нагадаємо, згідно з новим скандальним законом про мобілізацію, військовозобов'язані українці за кордоном не зможуть користуватися консульськими послугами, допоки не оновлять свої дані в ТЦК. А від 23 квітня навіть готові паспорти припинили видавати у деяких європейських країнах, зокрема, Польщі, Чехії та Іспанії.

Пізніше глава МЗС Дмитро Кулеба повідомив у соцмережі "Х", що доручив диппредставництвам України закордоном “вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку”. За його словами, невдовзі МЗС надасть уточнені розʼяснення щодо порядку отримання консульських послуг в межах законодавства для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні