Двох прикордонників з Волині підозрюють у переправленні за кордон понад 200 ухилянтів

0
Двох прикордонників з Волині підозрюють у переправленні за кордон понад 200 ухилянтів
Двох волинських прикордонників звинувачують у переправленні за межі країни понад 200 ухилянтів.

Про це пише ТСН.

Як прикордонникам вдавалося непомітно сприяти виїзду чоловіків за кордон, на якому пункті пропуску працювали підозрювані і що їм загрожує.

Прикордонники «кришували» ухилянтів

На третьому році війни, коли вся країна гуде від обговорень, а громадяни сваряться щодо мобілізації, почути цю новину – це просто якийсь сюрреалізм. Але ні, це правда! У Державному бюро розслідувань заявили, що викрили двох працівників Держприкордонслужби на Волині, які сприяли втечі з країни щонайменше 170 чоловіків призовного віку.

Підозрюють у злочині двох прикордонників: головного сержанта та молодшого інспектора ДПСУ, які працювали у пункті пропуску «Устилуг». У судовій ухвалі Личаківського районного суду Львова повідомляється, що насправді ухилянтів могло бути й більше:

«Згідно з матеріалами справи, військовозобов'язані перетинали пункт пропуску на легкових автомобілях, а прикордонники не вносили інформації про це у базу даних. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з липня по вересень 2022 року інспектори незаконно пропустили 207 чоловіків призовного віку».

Є у тексті цієї ухвали і інша неочікувана, але дуже цікава деталь:

«В теперішній час відомо, що на територію України повернулись двоє осіб, які у вищезазначений незаконний спосіб перетнули державний кордон України».

Ухилянти повернулись?

З цього місця детальніше. Тож, як стверджується в ухвалі суду, знайшлися чоловіки, які після користування послугами прикордонників усе таки повернулися до України.

Один із них мешкає в Одеській області і навіть не зазнав за це жодного покарання. Білгород-Дністровський міськрайонний суд закрив його справу щодо незаконного перетину кордону через закінчення термінів давності. Другому чоловіку пощастило менше. Мешканець Закарпаття також повернувся на Батьківщину, але сухим з води вийти не зміг. Виноградівський районний суд виявився «жорсткішим» і зобов'язав порушника виплатити невеличкий штраф – 3400 грн.

Наразі слідчі ДБР намагаються дізнатися всі деталі цієї обурливої схеми, зокрема і прейскурант цих двох прикордонників. Для цього суд надав ДБРівцям доступ до пов’язаних зі справою документів та речей. Чи були затримані підозрювані прикордонники – наразі не відомо.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні