Військові рф готують наступ: під загрозою два українських міста, - ISW

0
Військові рф готують наступ: під загрозою два українських міста, - ISW
Російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій під Авдіївкою, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля у найближчому майбутньому.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

За оцінками ISW, стабілізація російських позицій на північний захід від Авдіївки ставить російське командування перед вибором:

- або продовжувати просуватися на захід до заявленої оперативної мети в Покровськ;

- або спробувати просунутися на північ, щоб провести можливі додаткові наступальні операції навколо Часового Яру.

Ключові висновки ISW за 29 квітня:

▪️ Станом на 29 квітня російські війська здобули незначні тактичні переваги на північний захід і південний захід від Авдіївки, але за останню добу не досягли значних успіхів на Авдіївському напрямку.

▪️ Російські війська мають можливість обирати між кількома тактичними напрямками для майбутніх наступальних дій поблизу Авдіївки, але залишається незрозумілим, де вони зосередять свої зусилля в найближчому майбутньому.

▪️ Розслідування як українських інформаційних агентств, так і російських опозиційних видань свідчать про те, що Росія відмовляє законним опікунам примусово депортованих та усиновлених українських дітей у можливості репатріювати цих дітей, що ще більше підриває твердження Кремля про те, що депортація та усиновлення українських дітей є необхідним гуманітарним заходом.

▪️ Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час несподіваного візиту до Києва 29 квітня заявив, що західні союзники України повинні надати довгострокову, передбачувану військову допомогу Україні і дати зрозуміти Кремлю, що Росія не може "перечекати" західну підтримку України.

▪️ Кремль проводить гібридну кампанію, безпосередньо спрямовану проти країн НАТО, в тому числі за допомогою глушіння GPS і саботажу військової логістики на території країн-членів НАТО.

▪️ Нещодавно Telegram тимчасово заблокував чат-ботів, призначених для полегшення передачі повідомлень цивільного населення про російську військову діяльність офіційним українським каналам, в тому числі деяким каналам українських спецслужб.

▪️ Російські війська нещодавно здійснили підтверджені просування поблизу Авдіївки та Донецька.

▪️ Українські посадовці продовжують повідомляти, що російська влада примушує українців на окупованій території України вступати до лав російської армії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні