Військовий ЗСУ закликав українців мобілізуватися

0
Військовий ЗСУ закликав українців мобілізуватися
Військовий ЗСУ Олександр з позивним "Хантер", який до війни був фотографом та працював на телебаченні, у 2021 році військовий вступив у резерв Сил територіальної оборони, а зранку 24 лютого 2022 року вже був у строю. За його словами, він ніколи не думав, що стане військовим.

Про це пише Суспільне.

"Я люблю стріляти по мішенях, а не в людей. Але коли стріляють в тебе, а за твоєю спиною твоя сім’я, ти розумієш, що треба відповідати. Рідні відмовилися виїжджати й сказали, що є люди, які втратили домівки і їм це дійсно потрібно, а ми тут в безпеці. І це тільки підтвердило мої думки: щоб ця безпека зберігалася тут, то треба їхати на фронт. Так, були сварки з дружиною, але я їй все пояснив", — розповів військовослужбовець.

У складі 72-го батальйону 101-ї бригади ТрО Олександр був у підпорядкуванні 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", 5-ї штурмової та 24-ї механізованої бригади. Він пройшов Бахмут, Іванівське, Привілля, Часів Яр.

"Кожен чоловік має бути чоловіком в першу чергу. Дехто каже: "Я не народжений для того, щоб воювати". Але ж захист батьківщини це не тільки стріляти в когось. Є багато тилових посад, де люди можуть приносити користь. Дехто каже, що по віросповіданню не може тримати зброю. Добре, але ж можна картоплю почистити, зробити щось корисне, та навіть той же окоп викопати. Ми маємо розуміти, що це наша земля і зараз нам потрібно бути одним цілим", — наголошує Олександр.

На його думку, відчуття відповідальності за рідну землю потрібно прищеплювати з дитинства. Військовий зазначив, що захисників на передовій необхідно міняти - люди втомлені.

"Коли сидиш під обстрілами два дні, три, шість, ти втрачаєш від втоми відчуття страху, а це дуже небезпечно. Якраз тоді є великий шанс загинути. Якби люди максимально всі пішли, а не шукали відмовки, й замінили б того 55-річного мобілізованого в окопі, хай би він відпочив і набирався сил. Вже навіть це було б великим плюсом. На мою думку, якби всі зібралися, то було б так: побув пів року на передовій — поїхав на пів року на відновлення", — вважає "Хантер".

Після отриманих на війні поранень та контузій він був змушений перейти на службу в ТЦК та СП на Закарпатті.

"Це поширений міф, що з ТЦК — одразу на передову. Ні. Люди приїжджають в навчальний центр, часто їдуть за кордон на навчання. У реальності лише 30-40% безпосередньо воюють і беруть участь в бойових діях. Інші 60% — тиловики. Це люди, які забезпечують тих бійців — одягають, годують, ремонтують техніку. Є багато людей, які взагалі ніколи не побачать фронт. Не потрібно боятися. А от фронт може переміститися і стати у нас тут, вдома. Що будемо далі робити? Будемо знову казати, що ми не готові?", — обурився він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні