Що буде, якщо дорогою з церкви погасне страсна свічка

0
Що буде, якщо дорогою з церкви погасне страсна свічка
У передвеликодній четвер люди після вечірньої служби несуть додому страсні свічки.

Про це у коментарі для сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповів священник і викладач Волинської православної богословської академії Андрій Хромяк.

За словами священника, свічка, яка запалюється у четвер на службі, коли читається 12 Євангелій, символізує нашу щиру молитву та відданість Богові.

«І віднесення потім палаючої свічки додому означає, що і ми у нашому житті хочемо наповнитись тим світлом, яким є Христос. Тому і відносимо свічку, щоб засвідчити перед рідними про це. Окрім того, є ще звичай робити хрести такою свічкою на дверях у вигляді хреста», – каже панотець.

Проте буває, що свічка гасне. Що ж тоді робити?

«Але якщо навіть наша свічка загасне через дощ чи вітер, то не варто знову повертатися у храм і її запалювати, бо ризикуєте пізно прийти додому. Через те, коли свічка загасла, то, прийшовши додому, сміливо запалюймо її знову», – пояснив священник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні