Чи буде Зеленський легітимним після травня

1
Чи буде Зеленський легітимним після травня
Президент України Володимир Зеленський після травня 2024 року не втратить легітимності, оскільки закон про воєнний стан передбачає, що в цей період ні президентські, ні парламентські, ні місцеві вибори не можуть бути організовані.

У цьому питанні все однозначно й жодних різночитань бути не може, наголосив голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко в інтерв'ю "Укрінформу".

Він наголосив, що фейки про "втрату легітимності" активно поширює російська пропаганда, це вигідно ворогу.

"Особисто для мене усе однозначно і жодних різночитань у цьому питанні бути не може – Конституція України визначає, що президент обирається строком на п’ять років, але по їх завершенню повноваження президента не припиняються. П’ятий рік строку повноважень президента є підставою для того, щоб призначити вибори президента України на останню неділю березня. Але це у звичайній ситуації, в мирний час. Але зараз у нас, на жаль, не мирний час", – наголосив голова ЦВК.

Діденко підкреслив, що в країні вже третій рік триває повномасштабна війна, діє правовий режим воєнного стану. На цей період закон забороняє проведення виборів.

"Відповідно, це означає, що підстав для призначення виборів немає. Тож повноваження вищих органів державної влади – президента України, Верховної Ради є чинними до того часу, поки не будуть проведені нові вибори. Ну а призначити їх можна буде лише після закінчення воєнного стану", – наголосив Діденко.

Нагадаємо, більшість українців не підтримують ідею проведення наступних виборів під час війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так-так легітимний! В нас вже один такий був. Напевне і цей такий самий до першого ''легітимного'' приєднається.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні