НАТО може вступити у війну рф проти України, якщо росіяни перетнуть червоні лінії, - ЗМІ

1
НАТО може вступити у війну рф проти України, якщо росіяни перетнуть червоні лінії, - ЗМІ
НАТО може безпосередньо взяти участь у війні Росії проти України, якщо російські окупанти прорвуть лінію оборони ЗСУ на північному заході країни, або в разі військової провокації росіян проти країн Балтії, Польщі чи нападу на Молдову.

Про це пише Главред.

У матеріалі італійської газети Repubblica йдеться про те, що наразі в колективного блоку безпеки Заходу немає оперативних планів, які передбачали б введення військ до України. Утім, проводиться оцінка ймовірності прямої участі НАТО у війні в разі перетину Росією червоних ліній.

Перша червона лінія - прорив на північному заході України
Західний світ може військами вступити у війну в Україні, якщо відбудеться втручання третьої сторони, приміром, у разі прориву окупантів на північному заході української держави.

"Це створило б коридор між Україною та Білоруссю... Тактичний варіант нещодавно визнано ймовірним кількома аналітиками союзників. Тоді Мінськ був би безпосередньо включений у війну. Його війська та арсенал мали б вирішальне значення для Москви. І ця обставина могла лише активізувати оборону на користь України", - зазначено в статті.

Провокації проти країн НАТО або напад на Молдову
Другою червоною лінією на Заході бачать військові провокації проти країн Балтії чи Польщі, або ж прямий напад на Молдову.

"Це не обов'язково вторгнення, яке може статися після наступу на Одесу, але просто військовий удар, щоб перевірити реакцію Заходу", - зазначили журналісти.

Передбачається, що Росія може спробувати перевірити здатність Альянсу до реакції "у фазі можливої плутанини". Під хаотичною ситуацією мається на увазі сезон виборів у Європі та США. Кремль може подумати, що НАТО відволікається, але блок не миритиметься з подібними проявами російської агресії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бульбаші вже і так втягнуті у війну! Ракети з бульбашії летіли, війська зайшли!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні