В ПриватБанку при продажу чи купівлі доларів вимагатимуть документи

0
В ПриватБанку при продажу чи купівлі доларів вимагатимуть документи
В Україні купувати валюту чи продавтаи її можна фактично без обмежень. Однак у випадку, якщо ви проводити операції на суму від 400 тис. грн в еквіваленті, доведеться пройти ідентифікацію та надати документи, що підтвердять джерело доходів.

Про це йдеться в роз'ясненні, який опубліковано на сайті ПриватБанку. "Операції купівлі іноземної валюти в клієнтів здійснюються без обмеження. Якщо ж сума валюти, що купується в клієнта, більша за 400 000 грн (в екв.), то клієнт має надати документи, які підтверджують джерело походження коштів, та пройти ідентифікацію", – йдеться в повідомленнії.

Операції продажу доларів здійснюються в обсязі раніше купленої готівкової валюти у відділенні банку. Якщо ж сума валюти, що купується клієнтом, більша за 400 000 грн (в екв.), то клієнт має надати документи, які підтверджують джерело походження коштів, та пройти ідентифікацію.

Зняття валюти доступне, але на зняття коштів діють деякі обмеження:
У гривні – 100 тис. грн на день.
У валюті рахунку – 100 тис. грн (в екв.) на день.

За кордоном діють такі обмеження:
- Гривневі рахунки – 50 000 тис. грн (в екв.) на місяць;
- з 21 липня 2022 року ліміт на зняття готівкової валюти з гривневих платіжних карток за кордоном змінено з місячного на тижневий – 12 500 грн (в еквіваленті) на сім календарних днів.
- Валютні рахунки – 100 тис. грн (в екв.) на день.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні