Полковник ЗСУ назвав можливу кількість чоловіків, яких мобілізують

0
Полковник ЗСУ назвав можливу кількість чоловіків, яких мобілізують
В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку.

Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, полковник, військовий експерт Владислав Селезньов.

"Є оціночні судження, що в Україні мобілізаційний ресурс – близько 5 млн осіб", – каже Селезньов.

Експерт продовжує: "Навіть якщо ми припустимо, згідно з заявою колишнього головнокомандувача ЗСУ Залужного, що потреба у призові до лав ЗСУ становить 500 тисяч, то виходить, що мобілізованим може бути кожен 10-й для покращення ситуації на фронті. Зважаючи на те, що іншої цифри немає, то варто орієнтуватися на такі".

За словами Селезньова, в більшості країн відомості про мобілізаційний процес утаємничені, тому і в Україні про достеменні цифри казати доволі складно.

Водночас низка джерел днями заявила, що окупанти розпочали нову хвилю мобілізацію на окупованій частині Запорізької області. Про це також висловився очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

"Якщо брати те, що вони (росіяни – ред.) публікують офіційно, то їм необхідно призвати більш ніж 150 тисяч мешканців", – зазначив Федоров.

"Ми розуміємо, що на тимчасово окупованих територіях не так багато мобілізаційного ресурсу залишилося, тому що 50% нашого населення виїхало. Але ж також треба розуміти, що ворог завіз на територію Бердянська, Мелітополя, Енергодара величезну кількість людей, які також будуть черговим мобілізаційним ресурсом", – пояснив очільник ОВА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні