Чи можна прибирати на кладовищі у Великодній тиждень

0
Чи можна прибирати на кладовищі у Великодній тиждень
Провідна неділя - перша неділя після святкування Великодня. Цьогоріч вона випадає на 12 травня. Тиждень від Великодня до Провідної неділі називають Світлим.

Про те, чи можна у Великодній тиждень прибирати на кладовищі, пише Главред.

Великодній тиждень є часом радості та духовного оновлення. У цей тиждень віруючі ходять до храмів, моляться та святкують Воскресіння Христове. Прибирання на цвинтарі не рекомендується протягом Світлого тижня.

Впродовж всього страсного тижня та тижня після Великодня відвідування кладовища не рекомендується.

Найкращим часом для прибирання на цвинтарі вважається Радониця. Це день поминання покійних, який відзначається на 9-й день після Великодня. У цей день люди традиційно ходять на цвинтарі, щоб помолитися за своїх близьких, прибрати могили та посадити квіти.

Проте, як зазначає видання «Ого», посилаючись на слова архімандрита Аліпія, вже після середи Світлого тижня можна прийти на кладовище для того, щоб упорядкувати могилки. І не треба боятися осуду та різних забобонів. Навіть у Провідну неділю (Радоницю) дехто приходить раніше, щоб прибрати на могилці, поки не почалися молебні. Хтось приїжджає здалеку і навіть з-за кордону, а хтось впродовж Поминального тижня відвідує могили родичів та поминальні служби у різних місцевостях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні