Волинянин на пів року втік із військової частини під час проходження служби

0
Волинянин на пів року втік із військової частини під час проходження служби
Військовий втік з військової частини та пів року переховувався. Суд призначив волинянину п'ять років тюрми, але звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на два роки.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на вирок Володимир-Волинського міського суду.

Відомо, що інцидент трапився ще 14 травня 2020 року. Того дня уродженець Володимира уклав контракт із Міноборони терміном на три роки про проходження військової служби. Проте 24 жовтня 2022-го військовий, не отримавши відповідний дозвіл у командира, самовільно залишив частину.

Деталі справи та судове засідання
У суді зазначили, що чоловік без поважних причин на службі він був відсутній до 1 травня 2023 року. Таким чином він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 407 КК України.

Під час судового засідання волинянин щиро каявся, просив суворо не карати.

"Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений раніше був тричі судимий, має посередню характеристику за місцем служби та статус УБД. Тож Максим Т. отримав 5 років позбавлення волі, але покарання замінили на два роки умовного терміну", – додали у дописі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні