Росіяни перекидають укріплення у напрямку українського міста

0
Росіяни перекидають укріплення у напрямку українського міста
Станом на 13 травня 2024, за даними Генерального штабу ЗСУ, Росія задіяла нові сили для ведення наступу на Вовчанськ Харківської області у складі до 5 батальйонів. Для атаки кидає бронетехніку та піхоту. Тривають важкі бої.

Під чиїм контролем Вовчанськ, яка ситуація у районі міста та як Захід причетний до подій у місті - читайте актуальну інформацію про наступ РФ на сайті ТСН.ua.

Чи захопила Росія Вовчанськ
За інформацією місцевої влади та Генерального штабу, станом на 13 травня Вовчанськ перебуває під контролем ЗСУ.

За словами очільника міської військової адміністрації Тамаза Гамбарашвілі, інформація про присутність у місті офіційно не підтверджена. У Вовчанську тривають бої. На північному рубежі міста було чутно звуки автоматних пострілів та вибухи.

"Тому складається така картинка. Поки що Вовчанськ є і буде Україною", - сказав посадовець Суспільному.

За даними військової обласної адміністрації, у Вовчаську, яке розташоване за чотири кілометри від кордону з РФ, залишаються до 500 місцевих мешканців. Триває евакуація.

Росія кинула на захоплення Вовчанська нові батальйони - Генштаб
У ранковому зведенні Генерального штабу від 13 травня повідомляється, що окупаційна армія задіяла значні сили для ведення наступу на Вавчанськ у складі до 5 батальйонів "та не рахується із власними втратами". За інформацією українського командування, тільки вбитими на Харківському напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів.

"Наразі ворог має тактичний успіх (на Харківському напрямку - ред.). Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону. Наші захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи з метою ведення розвідки і завдання точкових ударів для завдання максимальних втрат. Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації. В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів", - сказано у звіті Генштабу.

Актуальні новини про Вовчанськ на зараз
Росія посилює обстріли Вовчанська

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, окупаційні війська посилюють обстріл Вовчанська. Тривають важкі бої на цьому напрямку.

"Північний кордон Харківщини - зараз найскладніший напрямок. Але попри плани ворога - всі обʼєднані та працюємо на перемогу: органи влади, правоохоронці, екстрені служби, волонтери, міжнародні партнери. Цілодобово комунікуємо із військовим командуванням", - заявив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні