Коли поліція може примусово доставляти людей до ТЦК

1
Коли поліція може примусово доставляти людей до ТЦК
Адвокат Ярослав Куц розповів про зміни від 18 травня, коли у силу вступить новий закон про мобілізацію. Експерт зокрема пояснив, чи має право поліція затримувати людей і доставляти їх до ТЦК та СП.

Про це він сказав в ефірі "КИЇВ24", пише ТСН.

"За законодавством, яке буде працювати від 18 травня, якщо особа значиться в реєстрах як така, що ухиляється від виконання військового обов'язку і відносно якої направлялася повістка, а вона не з'явилася і її оголосили в так званий розшук, тоді вони матимуть можливість затримувати і доправляти до ТЦК", - каже юрист.

Ярослав Куц також додав, що наразі це відбувається трішки інакше. Будь-який патрульний, який діє безпосередньо на вулиці і співпрацює з громадянами, діє в межах закону про Нацполіцію.

"Якраз у межах закону про Нацполіцію вони в праві перевіряти особу по своїх внутрішніх базах. Є така база "Армор", до цієї бази протягом останніх років півтора за клопотаннями військових комісарів, очільників ТЦК, вноситься інформація про осіб, які ухиляються від виконання військового обов'язку. Наскільки це законно на сьогодні – незаконно. Наскільки це реально оскаржити – нереально", - резюмував юрист.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Наскільки це реально оскаржити – нереально". тому що в УРКАїні закон як дишло, а суди - маріонетки бандовлади
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні