У ще двох містах на півночі України голосили евакуацію

0
У ще двох містах на півночі України голосили евакуацію
У Сумській області почали проводити евакуацію з міст Білопілля та Ворожба. Це пов'язано з регулярними російськими ударами по цих містах.

Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація у Facebook з посиланням на відповідне розпорядження начальника Сумської ОВА Володимира Артюха.

"Ми маємо захищати своє населення... Це не примусова, а завчасна добровільна евакуація з тих населених пунктів, де значно збільшилася кількість обстрілів", – зазначив Володимир Артюх під час апаратної наради.

Наразі в громадах триває оповіщення населення про евакуацію.

Жителі Білопілля та Ворожби, і особливо сім’ї з дітьми, які бажають евакуюватися, мають звернутися до старост і голів громад. Евакуйоване населення обіцяють розмістити в місцях компактного проживання на території області.

Крім того, в ОВА нагадали, що в області триває евакуація населення з прикордонних громад у межах 5-кілометрової зони від кордону з РФ, яка розпочалася ще в липні 2023 року. Під евакуацію підпадають жителі 115 прикордонних населених пунктів у 15 громадах 4 районів області, які перебувають під постійним ворожим обстрілом.

За даними обланої адміністрації, від січня до квітня цього року на території Сумщини від ворожих обстрілів та авіаційних ударів загинуло 40 жителів, поранено – 110, зокрема 13 дітей.

Лише за минулий тиждень загинуло 3 людей, поранено 7, з них 3 дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні