Відомий військовий ЗСУ попередив про небезпеку у найближчі півтора місяця

2
Відомий військовий ЗСУ попередив про небезпеку у найближчі півтора місяця
Максимальне загострення на фронті, зокрема у Харківській області, триватиме близько півтора місяця, коли росіяни матимуть "вікно можливостей", поки до України йтиме необхідна допомога від США.

Таку думку висловив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, передає Еспресо.

"Важливо розуміти, що у противника є невеличкий "люфт" по часу – півтора місяця, коли Сили оборони отримають максимальну кількість засобів, у рамках загальновійськової допомоги. Тоді на більшості відтинках ми зможемо позбавити ворога вчиняти ударно-штурмові дії", – каже Федоренко.

На його думку, саме тому найближчі півтора місяця росіяни будуть активно проводити ударно-штурмові дії в Харківській області, задіювати резерви і все наявне озброєння.

Військовий особливо закликав до обережності харків'ян, щоб вони дослухалися до сирен, були максимально уважними і обережними і уникали місць скупчення людей.

"Всі звикли вже до війни, звикли до прильотів, але до укриття потрібно прямувати завжди", - заявив Федоренко.

Військовий нагадав, що росіяни не відмовилися від намірів повністю знищити українську державність. Для цього вони мають певну поетапність окупації українських територій.

Пріоритетними областями залишаються Донецька і Луганська. А щоб захопити ці області, окупанти вирішиои певну кількість українських сил та засобів, які приймали участь в бойових діях на цих напрямках, відтягнути в інше місце.

"Інформаційна пропаганда в Російській Федерації це підтримує, мовляв Харків – дуже важливе місце. Тому вони почали переходити державний кордон і штурмувати позиції саме в Харківській області. Для нас це також надзвичайно важливе стратегічне місто. Тому так чи інакше, Сили оборони будуть задіювати там резерви", – вважає комбат.

Федоренко заспокоює, що ворог не отримає значних тактичних успіхів на полі бою.

"До зустрічі противника готувалися. Це стосується інженерно-фортифікаційних споруд і кількості сил та засобів, які задіяні для оборони Харківської області. Також через міжнародну військову допомогу ми будемо мати можливості бити основні засоби противника більш ретельно. А це авіація, яка застосовує керовані авіабомби, різні пускові установки, які обстрілюють як місто Харків, так і прифронтовому, фронтову територію. Тому буде складно, але ми точно вистоїмо", – підсумував комбат.

Нагадаємо, вранці 10 травня російські окупанти пішли у наступ на державному кордоні на Харківщині.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Порно сайт
Відповісти
damvsem.top
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні