Що робити з повісткою, яку кинули у поштову скриньку

0
Що робити з повісткою, яку кинули у поштову скриньку
В українському законодавстві відсутня норма, яка б дозволяла вважати повістку, кинуту в поштову скриньку, врученою. Людина має особисто розписатися в повістці, і таким чином вона вважається врученою.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає Liga.net.

«Немає зараз такої норми, що повістка є врученою через те, що її кинули у поштову скриньку. Ні, зараз діє норма інша. Людина має особисто розписатися у повістці, і таким чином вона вже вважається врученою», — заявив Лазуткін.

Які правила діятимуть після 18 травня, коли набуде чинності закон про мобілізацію
Відповідно до нового закону про мобілізацію, який невдовзі набуде чинності, чоловіки віком від 18 до 60 років, що живуть за кордоном, не зможуть отримувати консульські послуги (зокрема, не зможуть оформити закордонний паспорт), якщо вони не оновили військово-облікові дані протягом 60 днів від набуття законом чинності. Після цього терміну надання таких послуг можливе лише за умови одночасного оновлення цих даних.

Дійсність військово-облікових документів за кордоном будуть перевіряти консульські посадові особи в закордонних дипустановах України. Порядок такої перевірки має встановити Кабмін (у цьому випадку Міністерство закордонних справ).

Консульські послуги будуть обов’язково надаватися у випадках:
- оформлення посвідчення особи на повернення в Україну;
- вчинення консульських дій щодо дітей громадянина України, другий з батьків яких є іноземцем або особою без громадянства;
- вчинення дій за заявами громадян України, які перебувають під арештом, затримані чи позбавлені волі за кордоном.

Без актуальних військово-облікових документів закордонний паспорт та паспорт громадянина України не можна буде оформити не лише в консульствах, але й у закордонних філіях ДП «Документ».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні