Військових НАТО можуть відправити до України, - NYT

0
Військових НАТО можуть відправити до України, - NYT
Українські офіційні особи звернулися до своїх колег з НАТО з проханням допомогти в навчанні 150 000 солдатів. У США цю ідею наразі не підтримують, але голова Об'єднаного комітету начальників штабів Чарльз Браун у четвер, 16 травня, назвав розгортання інструкторів НАТО в Україні неминучим.

Про це повідомило видання The New York Times, пише ТСН.

“З часом ми цього досягнемо”, — сказав він журналістам на зустрічі НАТО в Брюсселі.

Наразі, за словами Брауна, зусилля всередині України поставили б під загрозу інструкторів НАТО і, швидше за все, змушували б використовувати дорогоцінні засоби ППО для захисту інструкторів замість критичної української інфраструктури поблизу поля бою.

"Будучи частиною НАТО, Сполучені Штати будуть зобов’язані за договором альянсу допомагати в захисті від будь-якого нападу на інструкторів, що потенційно може втягнути Америку у війну", - йдеться у публікації.

Видання нагадало, що раніше США допомагали Україні навчати війська за стандартами НАТО на полігоні в Яворові (Львівська область), але на початку повномасштабної війни американські інструктори були звідти виведені.

При цьому журналісти зазначили, що навчання від американців та їхніх союзників не завжди було успішним. Перед українським контрнаступом минулого літа американські військові навчали в Німеччині українські підрозділи маневреній війні, розмінуванню та інших завдань.

"Але навчитися скоординованого використання танків, артилерії та піхоти складно, особливо за короткий 12-тижневий період", - пише NYT.

Перенесення навчання в Україну, як визнають військові, дасть змогу американським інструкторам швидше збирати інформацію про нововведення, що відбуваються на лінії фронту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні