В українському місті 16 священників ПЦУ одночасно прийшли до ТЦК

0
В українському місті 16 священників ПЦУ одночасно прийшли до ТЦК
У Житомирі 16 священнослужителів Свято-Михайлівського кафедрального собору ПЦУ прийшли до ТЦК оновити свої дані. Отці вирішили не чекати повістки, а прийти самостійно й оновити дані колективно.

Про це 16 травня повідомила Релігійно-інформаційна служба України, з посиланням на Житомир.Info.

За словами настоятеля Свято-Михайлівського собору Богдана Бойка, священники розуміють, що усім військовозобовʼязаним треба стати на облік і виключень бути не може. “16 осіб – всі працівники нашого собору, всі священнослужителі. Ми розуміємо, що потрібно дуже молитися за воїнів, за Україну, за нашу перемогу, але також розуміємо, що ми військовозобов'язані й повинні стати на облік. Ми маємо виконати так, як це потрібно виконувати в державі” — зазначив отець Богдан Бойко.

Не можу взяти до рук зброю, але зможу допомогти в інший спосіб
Один зі священнослужителів собору протоєрей Володимир Бігун, розповів, що у 2023 році вже надавав ТЦК інформацію про свої персональні дані. “Ми повинні виконати те, що вимагає держава, адже ми не лише священнослужителі, а й громадяни України” — сказав Володимир Бігун.

Протоєрей наголосив, що у разі мобілізації не зможе взяти до рук зброю. “Єдине питання, з якою ціллю мене призвуть, тому що вбивати ми не маємо права, адже тоді ми будемо позбавленні сану священника. Я колись служив в армії на посаді звʼязківця, якщо потрібно буде йти, то я готовий бути на цій посаді. До того ж я можу бути капеланом. Якщо я виконую свою роботу тут, у Житомирі, то я так само зможу її виконувати де буде потрібно” — розповів Володимир Бігун, священнослужитель Свято-Михайлівського кафедрального собору.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні